Kalligrafikurs, nybörjare
Här får Du lära dig grunderna hur du textar vackra bokstäver i en mycket användbar kalligrafistil, Cancellaresca. Du får öva pennhållning och steg för steg hur du formar olika bokstäver. Vi börjar med tuschpennor för att senare övergå till stift och bläck. Vi kommer också att skriva med akvarellfärger. (Till skillnad från tidigare kurser, kommer vi här att gå igenom alla bokstäver. I fortställningskurserna kommer vi att skriva på kort,
t ex grattiskort). Inga förkunskaper behövs.

Kalligrafikurs, fortsättning  
Denna kurs fokuseras på att skriva personliga hälsningskort. Vi börjar med en snabb uppvärmning genom att gå igenom alfabetet (Cancellarescan) och öva på hur bokstäverna ser ut. Vi kommer också att skriva med akvarell. Även genomgång av hur Du fördelar text, ord och bokstäver på de utrymme du har att tillgå. När du känner dig redo, så släpper vi loss och leker med olika papper, akvarellfärger och former för att skapa personliga fantasirika hälsningskort. Man kan med enkla medel få fram spännande effekter, som t.ex att skriva bokstäver ovanpå bokstäver, eller låta orden tunna ut för att försvinna i fjärran. Inspirationen kommer garanterat att flöda!

Experimentell kalligrafi, fortsättning
En kalligrafikurs för dig som vill experimentera med kalligrafi och leka med färg, form och bokstäver. Vi fräschar upp kalligrafikunskaperna genom att först gå igenom alfabetet (Cancellarescan) och öva på bokstävernas form. Sedan släpper vi loss och målar/droppar/slänger på färg, skriver kalligrafi och helt enkelt leker med färg, form och bokstäver. Till skillnad från fortsättningskursen får du här använda kalligrafi i kombination med akvarellfärg måla en tavla där din favoritdikt eller affirmation finns med. Anmäl ditt intresse och datum som passar dig och när tillräckligt många är intresserade, anordnas kursen.


tillbaka

Vill du lära dig skriva kalligrafi?
Är du intresserad av att deltaga på en kurs, kontakta susanne@astudiovision.com.
Samtliga kurser går i Ugglanhuset, Ystadvägen 22B i Malmö. Materiallista skickas ut efter anmälningstiden har gått ut. En del material går även att köpa under kursens gång.