Kalligrafi nybörjare
Baskurs 1 en söndag+ baskurs 2 en söndag

Här får Du under två halvdagar lära dig grunderna hur du textar vackra bokstäver i en mycket användbar kalligrafistil, Cancellaresca. Du får öva pennhållning och steg för steg hur du formar olika bokstäver. Även genomgång av hur Du fördelar text, ord och bokstäver på de utrymme du har att tillgå. Det blir också tid för att skriva vackra hälsningskort. Kl 9.30-12.30. Kostnad 900:- för båda dagarna.

Kalligrafikurs, fortsättning  
Denna kurs fokuseras på att skriva personliga hälsningskort. Vi börjar med en snabb uppvärmning genom att gå igenom alfabetet (Cancellarescan) och öva på hur bokstäverna ser ut. När du känner dig redo, så släpper vi loss och leker med olika papper, färger och former för att skapa fantasirika kort! Inspirationen kommer garanterat att flöda! Anmäl ditt intresse och datum som passar dig och när tillräckligt många är intresserade, anordnas kursen.

Kalligrafikurs fortsättning med boktillverkning
Vi börjar dagen med en snabb repetition av stilen Cancellarescan. Därpå fria övningar och skrivande fram till lunch. Under eftermiddagen samlar vi ihop det skrivna och binder varsin bok (eller flera), med klädda omslag. Till vår hjälp använder vi vanlig nål, sytråd och lim, så du lätt kan fortsätta och göra fler böcker hemma utan att behöva köpa en massa specialverktyg.
Vi tillverkar varsin bok på mellan 10-20 sidor med valfritt omslag och storlek. Inga förkunskaper krävs för boktillverkningen. Anmäl ditt intresse och datum som passar dig och när tillräckligt många är intresserade, anordnas kursen.


tillbaka

Vill du lära dig skriva kalligrafi?
Experimentell kalligrafi
En kalligrafikurs för dig som vill experimentera med kalligrafi och leka med färg, form och bokstäver. Vi fräschar upp kalligrafikunskaperna genom att först gå igenom alfabetet (Cancellarescan) och öva på bokstävernas form. Sedan släpper vi loss och målar/droppar/slänger på färg, skriver kalligrafi och helt enkelt leker med färg, form och bokstäver. Här provar vi att använda kalligrafi i kombination med akvarellfärg och måla en tavla där din favoritdikt eller affirmation finns med. Anmäl ditt intresse och datum som passar dig och när tillräckligt många är intresserade, anordnas kursen.
Är du intresserad av att deltaga på en kurs, kontakta susanne@astudiovision.com.
Samtliga kurser går i Ugglanhuset, Ystadvägen 22 i Malmö. Materiallista skickas ut efter anmälningstiden har gått ut. En del material går även att köpa under kursens gång.